Dzięki za odpowiedź SackMonkey. Rozumiem tę frustrację. Zdaję sobie sprawę z czytania kolejnych wątków tutaj, że poważniejsze problemy pozostawały nierozwiązane przez długie okresy (miesiące) i miały mieszane sukcesy, a sprawy musiały być eskalowane znacznie dalej i dłużej, a nawet wymagały środków prawnych. To prawdziwy szok dla kogoś, kto był tak podekscytowany, że samochód elektryczny, który pasuje do stylu życia mojej rodziny, w końcu stoi na moim podjeździe. W każdym razie chcę postępować zgodnie z procedurą. Mogę mieć empatię dla dealerów i personelu serwisowego, jednocześnie oczekując pewnego poziomu obsługi i zaangażowania w słuchanie.
Zrobiłem więcej testów późno w nocy. Miałem pewien sukces z metodą wyłączony -> ACC -> wyłączony, przynajmniej w przypadku, gdy ręcznie wywołałem repro przez wielokrotne otwieranie bagażnika z rzędu podczas parkowania. Działało to niezawodnie zarówno podczas ładowania, jak i poza ładowarką poziomu 2, z wyłączonym Bluetooth telefonu, wyłączonym czujnikiem zbliżeniowym.
Obawiam się, że nie zadziała w innych scenariuszach, takich jak jednokrotne naciśnięcie bezpośrednio po zatrzymaniu lub samochód zepsuty po powrocie na biegu jałowym, ponieważ BCM może być w różnych stanach. Ale warto spróbować. Muszę to wypróbować, zanim zrobi to moja żona, bo inaczej obawiam się, że wrzuci zakupy przez zbitą tylną szybę lol