Dodge Charger Daytona Forum banner
141 - 160 of 444 Posts
Okej, to tak naprawdę nie problem, ale czy ktoś jeszcze zauważył świszczący dźwięk dochodzący z przedniego skrzydła? Właściwie to myślę, że dochodzi z przedniego skrzydła, ale nie jestem pewien. Prawie nie słyszę tego dźwięku, gdy sam prowadzę. Ale jest to oczywiste, gdy samochód zbliża się do ciebie ze średnią/niską prędkością.

Discussion starter · #142 ·
Ok, to tak naprawdę nie problem, ale czy ktoś jeszcze zauważył dźwięk gwizdania dochodzący z przedniego skrzydła? Właściwie to myślę, że dochodzi z przedniego skrzydła, ale nie jestem pewien. Prawie nie słyszę tego dźwięku, gdy sam prowadzę. Ale jest to oczywiste, gdy samochód zbliża się do ciebie ze średnią/niską prędkością.
Nie, czy masz na myśli z zewnątrz, gdy ktoś inny prowadzi?

Okej, to tak naprawdę nie problem, ale czy ktoś jeszcze zauważył dźwięk gwizdania dochodzący z przedniego skrzydła? Właściwie to myślę, że dochodzi z przedniego skrzydła, ale nie jestem pewien. Prawie nie słyszę tego dźwięku, gdy sam prowadzę. Ale jest to oczywiste, gdy samochód zbliża się do ciebie ze średnią/niską prędkością.
Nie słyszałem tego. Zauważam trochę szumu powietrza wokół słupka A przy prędkościach autostradowych, ale nic wyraźnie z płata.

Discussion starter · #144 ·
Więcej danych na temat PowerShot. Ponownie, działa tylko przy baterii EV powyżej 50 stopni. Ładowanie wynosiło około 58%, temperatura baterii wynosiła 52 stopnie i działało. Temperatura spadła do 50 po zaparkowaniu i PowerShot nie działał.

Discussion starter · #145 ·
I dzisiejszy dramat! Zatrzymałem się na przekazanie wnuka (w kolejnym Sheetz!) i chciałem odjechać. Moja żona wsiadła pierwsza i miała przy sobie brelok. Potem wsiadłem, żeby prowadzić. Samochód nie chciał się w pełni włączyć. Pojawił się błąd coś w stylu "Service Electric Drive", wszystkie ekrany były włączone, ale w zasadzie nie reagowały. Wrzuciłem wsteczny i "R" migało na dźwigni zmiany biegów. Więc naciskałem przycisk startu, aż wydawało się, że się wyłączył (może fotel się przesunął?) Otworzyłem i zamknąłem drzwi i siedziałem tam, aż wszystko się wyłączyło. Myślę, że jedyną rzeczą, która wciąż świeciła, było czerwone "Auto" w lewym dolnym rogu dla reflektorów. Potem włączyłem samochód ponownie i "wszystko było dobrze". HURRA! Więcej gówna z oprogramowaniem. Jeśli to się powtórzy, mogę po prostu go oddać i zostawić, aż wymyślą prawdziwą diagnozę i rzeczywistą naprawę. Zniosę BARDZO DUŻO, ale siedzenie w elektrycznym samochodzie, który się nie włącza i nie rusza, nie jest na mojej krótkiej liście. Poza tym strasznie niespójne hamowanie również mnie irytuje.

Nowy problem dla mnie dzisiaj. Jak tylko wsiadłem do samochodu, miałem kontrolę automatycznego zawieszenia, stabilności, coś w tym stylu, a mile, które są na dole ekranu, migały przez całą podróż. Na miejscu docelowym próbowałem zablokować drzwi czarnym przyciskiem klamki, ale nic! Musiałem użyć pilota, aby zablokować drzwi. Kiedy wróciliśmy do samochodu 30 minut później, nie mogłem odblokować drzwi klamką, musiałem ponownie użyć pilota. Więc teraz nie mogę fizycznie zablokować ani odblokować drzwi.

Nowy problem dla mnie dzisiaj, zaraz po wejściu do samochodu miałem kontrolę automatycznego zawieszenia stabilności, coś w tym stylu, a mile, które są na dole ekranu, migały przez całą podróż. Na miejscu docelowym próbowałem zablokować drzwi czarnym przyciskiem klamki, nic!! Musiałem użyć pilota, aby zablokować drzwi. Kiedy wróciliśmy do samochodu 30 minut później, nie mogłem odblokować drzwi za pomocą klamki, musiałem ponownie użyć pilota. Teraz nie mogę fizycznie zablokować ani odblokować drzwi.
Masz już problem z portem ładowania, a port jest połączony z mechanizmem blokowania drzwi. Założę się, że oba problemy są ze sobą powiązane.

Mam ten sam problem związany z pasywnym wejściem. Rozmawiałem z obsługą klienta Dodge. Powiedzieli mi, że muszę oddać mojego Daytonę na kilka dni, aby ich inżynier mógł sprawdzić go w salonie. Oddaję go w najbliższy czwartek.

Mam ten sam problem związany z pasywnym wejściem, rozmawiałem z obsługą klienta Dodge. Powiedzieli mi, że muszę zostawić mojego daytona na kilka dni, aby ich inżynier sprawdził go w salonie. Zostawiam go w najbliższy czwartek.
Daj nam znać. Na innym forum są osoby, które mają te same problemy. Jeden zrobił reset i wszystko w porządku, drugi ma kampera u dealera

Discussion starter · #151 ·
Dziś rano PowerShot działał. 72% naładowania i tylko 42 stopnie F temperatury baterii! Kurczę, mam nadzieję (dla mojego matematycznego mózgu), że to nie jest coś, co uwzględnia obie zmienne?

Nasz zespół z przyjemnością dowiaduje się o Państwa proaktywnym podejściu do rozwiązania tego problemu. Dla większej jasności, czy próbowali Państwo ręcznego resetowania klapy bagażnika? Przy otwartej klapie bagażnika, należy ręcznie ustawić wysokość otwartej klapy bagażnika na żądaną pozycję i przytrzymać przycisk zamykania klapy bagażnika przez trzy sekundy, aby ustawić pozycję jako nową, w pełni otwartą wysokość pojazdu. Jeśli obawy się utrzymują, prosimy o poinformowanie nas, a my postaramy się doradzić w miarę możliwości.

Chris,
Dodge Cares
Lokalny dealer sprawdził mój problem z przyciskiem w piątek i powiedział, że trzeba go wymienić. Uważają, że będą mieli część zamienną na początku tego tygodnia.

Porady i wskazówki:
1. Tryb kierowcy - Ustawienia aplikacji: Tutaj znajdują się konkretne ustawienia w oparciu o tryb jazdy. Mój samochód stracił wytyczne kamery cofania. Zabrałem go do serwisu i znaleźli 'ustawienie w radiu' jako rozwiązanie. Przejrzałem każdą opcję ustawień, nawet w profilu kierowcy, i jej tam nie było. Kiedy wybrałem 'Ustawienia aplikacji', gdzie wybierasz 'Tryb jazdy', jest mnóstwo przydatnych ustawień, których nie ma na głównym ekranie ustawień. Znalazłem fajne opcje, które włączają kamery martwego pola po włączeniu kierunkowskazu. Wydaje się, że trzeba je ustawić dla każdego trybu jazdy. @DodgeCares, może możesz to potwierdzić.

Discussion starter · #154 ·
Porady i wskazówki:
1. Tryb kierowcy - Ustawienia aplikacji: Tutaj znajdują się konkretne ustawienia w oparciu o tryb jazdy. Mój samochód stracił wskazówki kamery cofania. Zabrałem go do serwisu i znaleźli 'ustawienie w radiu' jako rozwiązanie. Przejrzałem każdą opcję ustawień, nawet w profilu kierowcy i jej tam nie było. Kiedy wybrałem 'Ustawienia aplikacji', gdzie wybierasz 'Tryb jazdy', istnieje wiele przydatnych ustawień, których nie ma na głównym ekranie ustawień. Znalazłem fajne opcje, które włączają kamery martwego pola po włączeniu kierunkowskazu. Wydaje się, że trzeba je ustawić dla każdego trybu jazdy. @DodgeCares, może możesz to potwierdzić.
Tak. Też miałem je początkowo, krótko, a potem znowu je wyłączyłem.

Tak. Też miałem je początkowo, krótko, a potem znowu je wyłączyłem.
Istnieje niespójne 'Obciążenie podstawowe' dla tych samochodów. Zauważyłem, że niektórzy ludzie mówią o funkcjach, których nie widzę i na odwrót. W moim salonie drugi Daytona miał aplikację "Telefon jako brelok". Mój jej nie ma. Dealer uważa, że była to funkcja niedostępna, gdy budowałem swój na zamówienie.

Istnieje niespójne 'Obciążenie podstawowe' dla tych samochodów. Zauważyłem, że niektórzy ludzie mówią o funkcjach, których nie widzę i na odwrót. W moim salonie, drugi Daytona miał aplikację "Telefon jako brelok". Mój jej nie ma. Dealer uważa, że była to funkcja niedostępna, gdy budowałem swój na zamówienie.
Telefon jako brelok byłby fajny, muszę to sprawdzić

Discussion starter · #157 ·
Istnieje niespójne "Obciążenie podstawowe" dla tych samochodów. Zauważyłem, że niektórzy ludzie mówią o funkcjach, których nie widzę i na odwrót. W moim salonie, drugi Daytona miał aplikację "Telefon jako brelok". Mój jej nie ma. Dealer uważa, że była to funkcja niedostępna, gdy budowałem swój na zamówienie.
Niestety tylko iPhone (miejmy nadzieję, że nie na długo).

Miejscowy salon sprawdził mój problem z przyciskiem w piątek i stwierdził, że trzeba go wymienić. Uważają, że będą mieli część zamienną na początku tego tygodnia.
Cieszymy się, że to słyszymy. Prosimy o informowanie nas na bieżąco o serwisie. Jeśli w dowolnym momencie potrzebujesz naszej pomocy, daj nam znać!

Chris,
Dodge Cares

• Like
Reactions: Envyous71
141 - 160 of 444 Posts