Zakładam wątek dotyczący tego, co uważam za rzeczywiste problemy z nowym samochodem. Mogą to być błędy użytkownika (wątpię) i przeczytam jeszcze raz instrukcję obsługi i dam znać, jeśli się mylę.
Mniejsze problemy, a nie prawdziwe "Problemy"
- Resetowanie/obniżanie poziomów regeneracji (e-coasting). To jest dla mnie ZŁE. Wpływa to na to, jak szybko samochód zwalnia i jeśli zmienia się to z jazdy na jazdę, nie mówiąc już o TYM, podczas jazdy bez dotykania łopatek, to NAPRAWDĘ ŹLE. Tak, mogę się tego nauczyć i to nie jest losowe, tylko podczas zmiany trybów lub uruchamiania samochodu. Ale i tak źle. Tym bardziej dla osób, które przesiadają się z innych samochodów elektrycznych, które tego nie robią.
- Klimatyzacja domyślnie WYŁĄCZONA przy każdym uruchomieniu pojazdu. Muszę dotknąć przycisku "Auto/Eco", aby ją włączyć.
- Głośność ciągle się resetuje. Można ustawić głośność dla różnych rzeczy. Android Auto/Mapy Google ciągle resetują się do zbyt głośnych ustawień.
Mniejsze problemy, a nie prawdziwe "Problemy"
- Podczas obracania pokrętła głośności mój kostek często dotyka ekranu i naciska przycisk nawigacji, przełączając wyświetlacz. Może większe pokrętło, dłuższe pokrętło, opóźnienie w działaniu przycisku podczas obracania pokrętła, SZKOLENIE UŻYTKOWNIKA rozwiązałoby problem?